søndag 15. september 2013

Svalbard Del III Fugler


Her følger del tre av en liten reiseskildring i bilder fra Svalbardturen i august. Selv om midten av august betyr at en del hekkende fugl har trukket sydover fra Spitsbergen og omegn, var det noen arter som fortsatt holdt stand. I krykkje- og rødnebbternekolonier var det mating av flyvedyktige unger, og enkelte tyvjoer var lite tolerante nær opprinnelig hekkeplass. En kontaktsøkende tyvjo fikk nappet en lue til en av Trønderne, og denne havnet nesten på havet da den ble sluppet 2oo meter unna. Etter dette var det bare å stå med lua i hånda for oss andre, og trekke vekk fra territoriet. Et smålompar var ellers sent ute med hekkingen i Adventdalen, og hvitkinngjess var fortsatt å se beitende på gresslettene. I skrivende stund er nok rødnebbternene på vei sørover, og kanskje tilbakelegger de nær 20 000 km før de er på plass ved overvintringsområder i Antarktisk... Takk for en opplevelsesrik tur til mine fotovenner Kim Abel, Duy Anh Pham og Henrik Strømstad, samt en hyggelig Trøndergjeng!

8 kommentarer:

 1. Hei. Flott bildeserie fra Svalbard. Hadde likt å vært reisefølge her:)

  SvarSlett
 2. Herlig bildeserie fra et fantastisk område dette Jan-Rune...

  SvarSlett
 3. Utrolig flott billedserie. Svalbard er et fantastisk område som jeg drømmer om å komme tilbake til.

  Irene

  SvarSlett
 4. Hei
  Nok en kanonfin serie du viser frems, vakkert er det definitivt på Svalbard, har aldri vært der i august selv, men flott lys ser jeg du fikk.

  SvarSlett
 5. Takk for alle kommentarer :) Svalbard er noe spesielt, og mange av oss naturfotografer lengter nok tilbake. Enn så lenge får man leve på minnene og drømmene. Ha en fortsatt strålende fotohøst.

  SvarSlett
 6. Красиво! Всё это творение Божье! Как хорошо, что вы замечаете эту красоту! Да благословит Вас Господь.

  SvarSlett