tirsdag 24. juli 2012

Moskus

På forsommeren ble det en tur innom moskusens rike på Dovrefjell. Det er alltid like fascinerende og betrakte disse urtidsaktige dyrene i det vakre fjellandskapet. Denne gangen viste de seg også i kulturlandskapet ved en gammel setervoll nær Kongsvoll. Her var det mulig og komme svært nær de staute karene, som var opptatt av og beite på gress og urter på setervollen. De fleste bildene er tatt med Nikon D 700 med Nikkor 300mm 2.8 VR og Nikon 1.4x og 2.0 x konverter (TC-20E III). Sistnevnte konverter imponerer, og gjør at jeg foreløpig har drøyd innkjøp av et større teleobjektiv enn mitt 300 2.8 VR. De fire førstnevnte bildene samt bildet "brødre" er tatt med 2x konverter.

Moskusidyll i fjellbjørkeskogen
Staut kar
Versjon II av bildet over


Fredfylle dyr


Moskus på berget
Brødre
Kreftene måles


3 kommentarer:

 1. Ser at du har fått god bruk for 300 millimeteren din i år:) Mange gode bilder på de siste tre innleggene og ørneseansen ga flest blinkskudd etter min mening. I dette innlegget var "brødre" også et flott bilde. Får se om jeg får bevilget meg en tur til Dovre i løpet av høsten for å fotografere bl.a. moskus.
  Snakkes
  Kim Abel

  SvarSlett
 2. Mange flotte urtidskarene, hvor org tar pallen. Ikke sett de med bjørketrær i bakgrunn. Jippi for jobbe Jan Rune.
  Ser at du er godt fornøyd med TC-20E III. Har selv test på 500mm, men synes skarpheten tapes noe,vel kanskje det virker bedre med 300mm (noe lettere å håndholde).

  :) duy

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer gutta ;) Skulle gjerne vært i Dovrefjell og "jaktet" moskus blant høstfarger, men det får bli senere et år.

  SvarSlett