mandag 16. april 2012



Kongeørntur til Dalen

I februar ble jeg inspirert til å oppleve kongeørna på nært hold på en god åteplass. Jeg hadde fått tips om en flott plass i Tokke i Telemark, og etter en lang men fin biltur sammen med kona kom vi frem til Jostein Hellevik. Det må tilføyes at dette er min første fototur i Norge hvor jeg "kjøper" en naturopplevelse. Litt skeptisk til å la "pakker" ta overhånd over egne turer i skog og mark, da også bildene som regel vil overgå det en klarer og få til selv med begrenset med tid og ressurser.

Likevel, jeg angrer meg ikke for at vi tok turen. Ingvild og jeg hadde en flott opplevelse vi ofte tenker tilbake på. Etter en hyggelig prat med Jostein og kona ved ankomst på kvelden, pizza og en en dårlig natt søvn med hylende rever på jordet og gneldrende nabobikkjer ;), -bar det avgårde mot Gaupebu (kongeørnskjulet) ved 6-tida på morgenen. Etter grålysning ble de første ravnene observert, og etter en stund dukket den førsta ørna opp. Nedenfor gjengis noen av opplevelsene i bilder.


I'm the king!

Attack!

Napp meg i fjøra

Kom deg unna!

Morgenstrekk

Riv en rev




4 kommentarer:

  1. Fin serie. Likte det nest siste best.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det! Flott opplevelse og beskue kongeørn på nært hold. Tenker ofte tilbake på turen, og de fascinerende fuglene.

    SvarSlett
  3. Attack og morgenstrekk er knall bra utført.
    Må være der tidligere. Når det gjelder kongeørn, med snøvær dårlig lys virker de mye mer aktiv. Anbefaler begynnelsen av dec eller seint nov (revir fight).

    :9 duy

    SvarSlett
  4. Takk for det Duy! Og ja, skulle gjerne vært der en tur under snøvær og slossing slik du fikk oppleve. Kanskje sees vi i kamoen neste år ;)?

    SvarSlett