lørdag 23. mars 2013

Dyrene i hagen
Sesongen for mating av småfugl og ekorn ser omsider ut til å gå mot slutten. Mars har vært uventet kald, og Svartholtet ved Elverum kan fortsatt skilte med strålende vintervær og blå ekstraføre. Det er på tide å takke ekorn og småfugl for alle gode minner dere har gitt små og store fra spisestuglaset.
 



 


tirsdag 12. mars 2013

 
Knølhval og spekkhoggere
Denne vintersesongen har mange knølhval, finnhval og spekkhoggere vist seg i fjordene i Nord-Norge. I februar bestemte derfor jeg og mine fotovenner Kim Abel og Duy Pham for å reise en langhelg til Andøya. Turen var nær på å snø bort, og vi satt igjen med en eneste mulighet for hvalopplevelse den samme dag som vi hadde fly fra Evenes senere på ettermiddagen. Det skulle vise seg at vi var heldige. Rett utenfor Andenes hadde noen fiskebåter nylig sett spekkhoggere, og etter få minutter ut med riben til Andenes Sea Safari fikk vi øye på disse spennende sjøpattedyrene. De svømte etterhvert sørover, og vi fulgte etter humpende mens vi febrilsk prøvde å sette sjøbein og fokus på disse uforutsigbare hvalene. Med ett fikk vi øye på mengder av hvalblåst i motlyset et stykke unna, og resten av naturopplevelsen beskrives i bilder nedenfor.
 
Halefinne og hvalblåst

Spekkhoggere
 
Hvalrygger
 
Liv i havet
 
Knølhvalens identitet (helfinnens underside)
 
Knølhval
 
Vak

Etagilde
 
Knølhval og spekkhogger
Spisende knølhval
 
Hvalblåst
 

søndag 3. mars 2013

Vinterlandskap på Andøya
Andøya og omegn kan by på et variert og flott kystlandskap. For noen uker siden fikk jeg lagt inn en langhelg opp hit, på jakt etter hval, landskap og nordlys. Med hyggelige turkamerater ble det en flott tur med mye bildetaking og flotte naturopplevelser. I påvente av bedre vær på havet på jakt etter hvalen, ble lørdagen benyttet til turer fra land. Søndag bød på en båttur, men kun Senja fikk strølys av sol og hvalen uteble. Noen landskapsbilder fra de to første dagene presenteres her. Opplevelser fra mandagen på fotojakt etter hvalen kommer snart ;)

Fiskebu
 
Strand & fjell


Fiskebåt ved Senja
Grønt natthav

Andenes (Merket) by night

Andenes fyr